Unirea românilor, o problemă în dezbatere la Stockholm

Sub bagheta unui talentat istoric albaiulian,
Unirea românilor, o problemă în dezbatere la Stockholm

 Evenimentele organizate de ACTIV SPIRIT, organizaţia de tineret a Asociaţiei Culturale Româno-suedeze FRĂŢIA, îşi propun standarde tot mai înalte. După ce a captivat atenţia publicului, fascinându-l cu talentul de a oferi, într-un stil original, personalizat, detalii inedite despre istoria străveche a poporului român, Florin Alexandru Dănila, profesor de istorie, venit la Stockholm din Capitala spirituală a României, pregăteşte pentru 29 noiembrie 2009 o temă care, fără îndoială, va stârni din nou pasiuni, comentarii interesate şi discuţii cu caracter educativ.
 Dezbaterile pe teme istorice cu prilejul conferinţelor susţinute de prof. Florin Alexandru Dănilă în cadrul acţiunilor ACTIV SPIRIT la Bredang / Stockholm, s-au dovedit un real succes, implicând la un nivel emoţional deosebit pe cei prezenţi şi dovedind sensibilitatea românilor pentru istoria propriului popor. Tocmai de aceea, invitaţia la următorul eveniment de acest fel este o provocare căreia trebuie să i se dea curs de către cei interesaţi de un domeniu atât de plin de surprize.

 Florin Alexandru Dănilă are 29 de ani şi este licenţiat în istorie-ştiinţe politice al Universităţii``1 Decembrie 1918`` din Alba Iulia, oraş al carui teritoriu este locuit de aproximativ 2600 de ani şi cu care nu pierde niciun prilej să se mândrească de când a venit la Stockholm.
 (E.S.)

Duminică 29 noiembrie 2009, ora 16.30

CONFERINŢĂ PE TEME ISTORICE

"Unirea provinciilor româneşti. Problema Transilvaniei - o teorie fabricată şi o pseudoproblemă."

PREZINTĂ - PROF. FLORIN ALEXANDRU DĂNILĂ -
LOCUL EVENIMENTULUI - STOCKHOLM - Bredäng (sala de conferinţe a bisericii suedeze, lângă staţia de metrou )

No comments: