APEL

OAMENI BUNI,

Va scriu din nou, in speranta ca poate, unindu-ne din nou fortele, vom putea sa rezolvam inca o data o situatie extrem de delicata pentru dragul nostru parinte Gheroghe si pentru familia sa.
Multi dintre Domniile Voastre ati mai auzit de mine, sunt Monica Andreescu, casier al asociatiei „Fratia” si in urma cu cateva luni am trimis, tot prin intermediul maicii preotese Elena, o scrisoare deschisa catre toti romanii pe care Domnia Sa i-a avut in lista de contacte. Era acela un demers strict personal, caci m-am vazut in incapacitatea de a face altceva pentru acesti minunati oameni care au ajutat, ajuta si, sunt ferm convinsa, vor ajuta in continuare pe orice seaman de-al nostru aflat in impas. As dori pe aceasta cale sa multumesc din suflet tuturor celor ce au raspuns apelului meu. Desi au fost si reactii dintre cele mai negative (pe care, dealtfel, le asteptam...) mult mai multi au fost cei care mi-au telefonat si au apreciat initiativa mea. Acesti oameni minunati, care au si sprijinit ulterior cu atat cat le-a stat in putinta,  imi dau acum curajul sa trimit un nou apel de ajutor.
Oameni buni, frati intru Hristos, situatia familiei Borca este extrem de grava!!! IN DOAR 5 (CINCI) ZILE, MAI PRECIS PE DATA DE 30 AUGUST,  PARINTELE GHEORGHE, MAICA PREOTEASA ELENA SI MAMA DOMNIEI SALE (O BATRANA BOLNAVA,  APROAPE IMOBILIZATA LA PAT) VOR TREBUI SA EVACUEZE CASA IN CARE LOCUIESC!!!!!!!!!!!!!!!!
Nu exagerez catusi de putin, voi atasa prezentului e-mail si fotocopii ale somatiilor de la banca. Familia Borca a ajuns in aceasta disperata situatie intrucat nu au putut restitui la timp imprumutul de 500.000 kr, bani pentru care si-au ipotecat propria locuinta si pe care i-au folosit in totalitate in achitarea altor plati urgente fara de care anevoiosul proiect de construire al bisericii de lemn de la Bredäng nu ar fi putut merge mai departe.
Sunt convinsa ca multi dintre noi am fost, macar o data in viata, in situatia de a nu avea siguranta acoperisului de deasupra capului. Stiu, deasemenea, ca suntem multi cei care am cerut ajutorul familiei Borca in a inlesni gasirea unei locuinte. Eu personal am primit ajutorul acestor minunati oameni, care o buna bucata de vreme ne-au gazduit (pe mine, pe sotul meu si copilul nostru in varsta de 4 ani), fara a cere sau fara a astepta macar ceva in schimb. Poate ca de aceea nu pot sta cu mainile in san, asteptand sa treaca timpul, sa se scurga aceste atat de putine zile, si sa ii vad cum sunt evacuati ca niste raufacatori. Pur si simplu NU POT!!!!!! Trebuie sa se poata face ceva. Am incercat, personal, sa imprumut banii in nume propriu. Insa pe numele meu si al sotului meu exista deja un bolån, asa ca nu mai primim nici un alt imprumut, mai ales din cauza ca in acest moment numai sotul meu are un venit stabil, eu fiind arbetslös. De aceea vin cu propunerea, cu rugamintea, ca cei care pot sa ii ajute pe parintele Gheorghe si familia sa, sa faca acest lucru cat de curand posibil! Este vorba de 500.000 kr, dar daca sunt printre Domniile Voastre persoane care nu au credite bancare, sau care pot obtine, prin orice alte mijloace, macar o parte din acesti bani, va rog mult, sa nu mai pierdem timpul! Costurile acestor imprumuturi sunt, este adevarat, destul de mari, dar ele vor fi suportate integral de parintele Gheorghe. Cand am incercat sa imprumut pe numele meu bani, pentru a-i ajuta, mi-au garantat, in urma unei discutii cu juristul asociatiei, ca exista un act aditional, care se face intre Dumneavoastra si parinte, astfel ca nu poate fi nici o umbra de suspiciune in ceea ce priveste rambursarea creditului. Stiu ca intreaga suma este mare, nu prea cred ca poate fi acordata unei singure persoane, insa, va rog, daca stiti ca aveti posibilitatea de a face imprumut, pe orice suma va este acordata de bancile cu care lucrati, faceti cunoscut acest lucru maicii preotese, astfel ca hartiile intre familia Borca si Dumnevoastra sa poata fi facute in timp util. Astfel ca ziua de 30 august sa nu devina una neagra pentru parinte si familia sa.
Banii vor fi restituiti din finantarea pe care asociatia „Fratia” ii va primi pentru demararea lucrarilor de constructie. In acest sens au fost trimise in toate colturile lumii proiecte de finantari la marile concernuri internationale, cunoscute pentru acordarea de credite nerambursabile pentru proiectele pe care le considera unice. Ori, biserica de lemn in stil maramuresan de la Bredäng, este, fara „doar” si „poate” una dintre acestea.
In incheiere permiteti-mi sa multumesc anticipat tuturor oamenilor de bine, care cred ca si de aceasta data vor da dovada de OMENIE, caci inca am speranta ca Bunul Dumnezeu ne va lumina mintile si calea, astfel ca ceea ce potrivnicul ar vrea sa se intample, sa putem invinge noi, cu ajutorul Maicii Domnului.
Cu deosebit respect,
Monica Andreescu
Tel: 0737 614 044  

Revin cu facturile de banca. Va multumesc din inima.
 Cu adanca recunostinta,
Monica Andreescu
 monica.andreescu@yahoo.com