Realităţi suedeze şi preocupări ale tinerilor români pentru acestea

Forumul "ACTIV SPIRIT" cu tematica "REALITĂŢI SUEDEZE" a constituit, duminică, 28 martie, prilejul pentru o scurtă trecere în revistă a unor aspecte importante legate de Suedia precum şi referitoare la contextul în care privesc tinerii în prezent problematica întegrării în societatea scandinavă.

Gabriel Ursescu, preşedintele "Activ Spirit" -organizaţia de tineret a Asociaţiei Culturale Româno- Suedeze "FRĂŢIA" - a susţinut tematica a cărei parte introductivă a reprezentat-o o incursiune în geografia, istoria şi cultura Suediei.

Participanţii la eveniment s-au implicat activ în discuţiile care au atins o parte dintre cele mai importante preocupări ale tinerilor români aflaţi pe drumul integrării în societatea suedeză. Problema integrării , comunicarea şi însuşirea limbii suedeze, în special aspectele legate de integrarea prin obţinerea unui loc de muncă stabil şi comunicarea cu instituţiile care au competenţe în domeniul social s-au dovedit a fi principalele preocupări care au determinat implicarea în discuţii a tinerilor participanţi la forum.

Conform programului anunţat anterior, evenimentul a avut loc începând cu ora 17.00, fiind găzduit de sala de expoziţii a Bisericii suedeze din Bredäng-Stockholm.