Imagini de la slujba prilejuită de Hramul Bisericii Adormirea Maicii Domnului - Bredäng - Stockholm- 14.08.2011


Duminică, 14 august,  2011, începând cu ora 11:00, la biserica din Bredäng, Stockholm, păstorită de către părintele Gheorghe Borca,  a fost oficiată o Liturghie Arhierească la care a participat Prea Sfinţitul Macarie, Episcopul Europei de Nord. Hramul bisericii Adormirea Maicii Domnului a fost sărbătorit la biserica românească din Stockholm – Bredang  cu o zi mai devreme din raţiuni care au avut în vedere faptul data de 15 august a fost luni, zi în care mulţi dintre membrii comunităţii au fost nevoiţi să desfăşoare activităţile impuse de sarcinile de serviciu.
Printre invitaţii speciali s-au aflat Excelenţa Sa  Răduţa Matache, Ambasadorul  României  în Regatul Suediei  şi domnul senator Viorel Badea, ales în Circumscripţia electorală pentru românii cu domiciliul în afara ţării. Oficialiilor le-a fost înmânat de către PS Macarie , Episcopul Europei de Nord, medalia dedicată punerii pietrei de temelie a primei biserici româneşti din Scandinavia, împreună cu un apel la sprijinirea acestui proiect unic de promovare a spiritualităţii şi culturii româneşti în Europa de Nord.
După Liturghie, aşa cum a fost anunţat de către organizatori, a avut loc o tradiţională  agapă frăţească cu preparate tradiţionale de post.