Carti gandite special pentru romanii de departe de tara

Edituria Mediamorphosis, din Romania, anunta aparitia primei carti pentru copii in limba romana pentru platforma Kindle/Amazon.
“Calatoria lui Vlad in Celalalt Taram”, primul volum al “Seriei Andilandi”, spune povestea unui baietel ce patrunde pe neasteptate in Celalalt Taram, lumea fantastica a personajelor mitologice romanesti, populata de Iele, Ursitoare, Sanziene, Zmei, Balauri, Solomonari, Blajini, Capcani, Uriasi, Cai Nazdravani si, bineinteles, de Andilandi, Pasarea Maiastra. Volumul a fost distins in anul 2009 cu Premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti, sectiunea de literatura pentru copii si tineret.
 In linkul de mai jos gasiti mai multe detalii legate de acest eveniment, detalii despre care editura spera sa fie utile pentru comunitatea romanilor rezidenti in Suedia.
 http://www.comunicatedepresa.ro/index.php?comunicatid=Njg2MjI%3D
Cartea in sine este disponibila pe adresa:
 http://www.amazon.com/gp/product/B003V4B2EU
Aceste carti sunt gandite special pentru romanii de departe de tara, precizeaza un comunicat al editurii Mediamorphosis, primit recent de ACTIV SPIRIT.

Şcolarizarea cetăţenilor de origine etnică română

 Un comunicat al doamnei Ruxandra Lupan , Ataşat Cultural al Ambasadei României la Stockholm semnalează că Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului şi Sportului din România a finalizat metodologia de şcolarizare a cetăţenilor de origine etnică română din Republica Moldova, Republica Albania, Republica Bulgaria, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Republica Serbia, Ucraina şi Republica Ungară, precum şi a etnicilor
români cu domiciliul stabil în străinatate în învăţământul de stat din România, pentru anul universitar 2010-2011.
 Informaţia cu detalii se găseşte pe site-ul Ambasadei României la Stockholm,
http://www.stockholm.mae.ro/
Atenţie !
Termenul de depunere a dosarelor complete este 20 iulie 2010 (data poştei).