Dragii mei, 
 
 Joi. la ora 14:00, dupa Slujba Sfintei Liturghii a Inaltarii Domnului, am marea rugaminte de a mai zabovi, daca va este cu putinta, pret de inca o ora, intrucat as vrea sa va aduc la cunostinta noutatile referitoare la inceperea lucrarilor la biserica cea noua.
  Totodata, sunt foarte multe alte detalii organizatorice de pus la punct si am mare nevoie de sprijinul fiecaruia dintre Dvs, care doreste si are posibilitatea sa ma ajute in aceste momente. 
  Cei mai multi ma cunoasteti de multa vreme, stiti ca atat cat mi-a stat in putinta am facut, insa fizic vorbind, sunt depasita de marimea evenimentelor. Anii au trecut si peste mine, si nu au facut decat sa lase in urma lor un om din ce in ce mai subrezit de puteri, un om din ce in ce mai obosit. Nu va cer neaparat bani, stiu prea bine ca situatia economica mondiala are repercursiuni asupra fiecaruia dintre noi, intr-o masura mai mare sau mai mica.
  Am nevoie acum de ajutor in ceea ce priveste organizarea. Vor veni mesterii constructori din Romania peste cateva saptamani, este vorba de cel putin trei persoane. Eu si parintele ne vom ocupa de achitarea costurilor de transport si cazare, insa este nevoie ca acesti oameni sa fie hraniti. Posibilitatile noastre materiale s-au redus foarte mult. Va rog mult, atat cat puteti, dati o mana de ajutor cu alimente!!!! Trebuie delegata o persoana responsabila, care sa intocmeasca, eventual, o lista cu cei care doresc si pot sa aduca mancare pentru mesteri! Fiecare doritor sa scrie in aceasta lista ziua in care se va ocupa exclusiv de procurarea hranei pentru acesti oameni. Sa tineti seama, va rog, de faptul ca muncesc fizic, deci nu vor fi suficiente cateva aperitive sau o cafea.
  O alta problema este aceea ca este nevoie de munca voluntara la sapat. Stiu ca marea majoritate lucreaza, dar trebuia sa fie si barbati care sa poata ajuta si pe zi iar pe seara, 2 -3 ore dupa program.
  In continuare este nevoie de fonduri, asa ca orice idee ati avea, referitoare la cum am mai putea sa strangem bani este pe deplin binevenita.
  Mai sunt multe alte astfel de aspecte organizatorice in care am nevoie de sprijinul Dvs., de aceea astept cu nerabdare sa aveti bunatatea sa ramaneti dupa Sfanta Liturghie sa discutam toate aceste aspecte. Credeti-ma, am mare nevoie de ajutor, nu ma mai pot ocupa singura de tot! Oricat de mult mi-as dori, fizic nu mai pot.
  Il rog pe bunul Dumnezeu si pe Preacurata Maica Sa, sa aduca gandul cel bun in sufletele voastre, sa nu mai dati crezare vorbelor spurcate ale diavolilor, care se par ca au ales aceasta cale a dezbinarii drept cea mai buna tactica de a impiedica construirea sfantului locas de inchinaciune.
  Va astept cu mare nerabdare in Sfanta zi a Inaltarii Domnului nostru Iisus Hristos!  Doamne ajuta!
 
Elena Borca