Informații utile privind Alegerile pentru Parlamentul European 2014

Informații utile privind Alegerile pentru Parlamentul European 2014

Secții de votare în Suedia:

Cetățenii români aflați în Suedia au posibilitatea să își exercite dreptul de vot pentru alegerea candidaților din România în Parlamentul European la una din cele două secții de votare ce vor fi deschise în acest scop pe 25 mai 2014, în Stockholm, respectiv  la sediul Ambasadei României (Östermalmsgatan 36, Stockholm) și la sediul Institutului Cultural Român (Skeppsbron 20, Stockholm).

Intervalul de vot
Duminică, 25 mai, votarea începe la ora 7.00, ora locală şi se desfăşoară până la ora 21.00, ora locală.

Votul dublu - interzis
Este de reținut că votul dublu este interzis: nu se poate vota și pentru listele electorale din România și pentru listele electorale din Suedia sau din oricare alt stat membru UE. Cetăţenii români care s-au înscris pe listele electorale ale altui stat membru al UE, respectiv pentru Suedia nu pot vota pentru desemnarea reprezentanţilor României în Parlamentul European, ci numai euro-parlamentarii ţării pe a cărei listă electorală s-au înscris.
Dacă aţi completat, semnat şi trimis formularului special emis de Autoritatea Electorală din Suedia pentru persoanele cu reşedinţă în Suedia, nu mai aveţi dreptul de a vota în România sau la misiunile diplomatice ale României.

Cine poate vota şi în baza căror acte se poate vota
Cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, dar şi cei aflaţi în ziua alegerilor în străinătate, cu excepţia celor menţionaţi în paragraful precedent, pot să îşi exercite dreptul de vot, în baza unui act de identitate valabil (pașaport /carte de identitate/ buletin românesc), la orice secţie de vot organizată în străinătate.
Se recomandă tuturor cetăţenilor români cu documente româneşti expirate sau fără documente româneşti să se prezinte din timp la Ambasada României, pentru a obţine acte de identitate valabile.
Cetăţenii români care în ziua alegerilor se află în străinătate, în scop turistic, pot vota la orice secţie de votare organizată în străinătate.

Sursa: Ambasada României în Regatul Suediei
 http://stockholm.mae.ro/local-news/934

1 comment:

Anonymous said...

Your means of explaining the whole thing in this piece
of writing is in fact pleasant, all can simply understand it,
Thanks a lot.

Feel free to surf to my page - micro soft update