Problematica integrării şi a multiculturalităţii sub genericul "Şocul cultural"

Activităţile "Activ Spirit", Organizaţia de tineret a Asociaţiei Culturale Româno-suedeze "Frăţia" din Stockholm, au fost caracterizate de o largă diversitate pe parcursul anului 2010. Mergând dincolo de tematicile istorice şi culturale, aspectele legate de multiculturalitate şi problematica integrarii, a comunicării în contextul contactului cu alte culturi, au fost abordate într-o formă originală, cu prilejul unui eveniment sub tematica " Şocul cultural" , organizat în colaborare cu Lernia Glogen, la data de 17 noiembrie 2010.

La eveniment au participat peste 30 de persoane. Activitatea s-a dovedit extrem de interesantă prin prisma diversităţii opiniilor exprimate, pe de o parte. Pe de altă parte, prin discuţiile şi intervenţiile participanţilor s-a subliniat conţinutul temei dezvoltată în expunerea realizată de Gabriel, preşedintele ACTIV SPIRIT.

  Printre cei prezenţi s-a aflat doamna Malena Bonier, manager proiect la Stockholm Stads Mission, una dintre cele mai puternice organizaţii cu specific social la Stockholm, instituţie care gestionează un proiect al U.E destinat migranţilor din tarile membre U.E.

  Participantii au fost persoane având apartenenţă la diverse religii si culturi ce provin de pe toate continentele globului.
 Evenimentul  s-a finalizat cu concluzia celor prezenţi că este necesară permanenţa unei atitudini pozitive atunci cind se intra in contact cu o altă cultură, precum şi evidenta nevoie a invatarii limbii locale, aspecte primordiale de care trebuie să ţină cont oricine se confruntă cu şocul cultural.

1 comment:

Kira said...

Hello mate great bblog post