Călătorie "ACTIV SPIRIT" la Muntele Athos cu Prof. George Cristea


Seria evenimentelor organizate sub sigla "ACTIV SPIRIT", organizaţia de tineret a Asociaţiei Culturale Româno-suedeze Frăţia, a consemnat duminică 21 februarie începând cu ora 17.00, conferinţa cu tema

"Sfantul Munte Athos", susţinută de Dl. prof. George Cristea. Incursiunea în lumea exotică, misterioasă şi exclusivistă a Muntelui Athos(un teritoriu destinat călugărilor şi în care este interzis accesul femeilor) a însemnat un prilej deosebit pentru cei care au asistat la expunerea însoţită de imagini , realizată de domnul profesor George Cristea, pentru a înţelege, prin prisma experienţelor personale ale istoricului, valenţele spirituale ale acestui spaţiu dedicat vieţii monahale încă din primul mileniu al creştinismului. Călătoria în acest teritoriu grecesc încărcat de artă, istorie şi cu o autonomie administrativă specială a fost facilitată de explicaţiile oferite cu măiestrie de povestitor, pe marginea imaginilor realizate de Prof. George Cristea însuşi, în cursul anului trecut, cu prilejul unei călătorii de documentare pentru o carte cu acelaşi subiect.

Prof. George Cristea lucrează în prezent la volumul despre Muntele Athos care va fi publicat în Suedia şi în România.

Conferinţa cu tema Muntele Athos a fost susţinută în Sala de conferinţe a Bisericii suedeze din Bredäng-Stockholm. Prof. George Cristea are o carieră didactică impresionantă, predând de-a lungul timpului la universităţile din Bucureşti, Alger şi Stockholm.

2 comments:

Anonymous said...

Minunat!Va felicit pentru initiativa. Regret ca aflu cu multa intarziere( intamplator, cautand informatii despre dl Cristea care sustine azi o conferinta la Stockholm )despre stradaniile de sincronizare romano-suedeze.Sunt jurnalist si as avea curajul sa ma implic in aceasta laborioasa tema. As incepe prin obtinerea unui contact cu dl profesor. Iata adresa mea electronica: valvenet@gmail.com. Ma puteti ajuta?
Valentin

Unknown said...

As dori sa aflu in ce revista sau volum a aparut un articol al Prof. George Cristea cu titlul:
"Athos, mai aproape de cer". Il am si as dori sa-l citez, dar nu pot, in lipsa referintei precise.
Multumesc,
Ioana Feodorov
Bucuresti